Εγκρεμνοί

Μια μαγευτική παραλία, που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τις εξωτικές παραλίες της Καραϊβικής. Αν είστε θαυμαστής της «Γαλάζιας Λίμνης», πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τους Εγκρεμνούς, καθώς θα νιώσετε ως άλλος πρωταγωνιστής της ταινίας, κάνοντας βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Η παραλία πήρε το όνομα της από τους τεράστιους βράχους που φαίνονται σα να τη σκεπάζουν.
Ανάμεσα όμως στο άγριο αυτό τοπίο, ξεπροβάλλει η όαση των Εγκρεμνών, μια παραλία τόσο μαγευτική και όμορφη που
σίγουρα πρέπει να δείτε πριν τελειώσετε το ταξίδι σας στη Λευκάδα. Απέχει 30 χιλιόμετρα από τη χώρα του νησιού και 4 από το χωριό Αθάνι. Για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να οπλιστείτε με αρκετή υπομονή και να μην έχετε υψοφοβία, καθότι ο δρόμος από τα μισά και μετά έχει πολλές στροφές και από τον τελικό σας προορισμό σας χωρίζουν περίπου 350 σκαλιά, με τα τελευταία να είναι μια ξύλινη, αλλά σταθερή σκαλίτσα.
Παρόλα αυτά, εφόσον πάρετε τη  μεγάλη απόφαση να βρεθείτε στην παραλία, το θέαμα και τα νερά θα σας αποζημιώσουν. Στους Εγκρεμνούς, υπάρχει καντίνα, ώστε να κορέσετε την πείνα και δίψα σας και να διασκεδάσετε με τους ήρεμους, καλοκαιρινούς ρυθμούς. Προσφέρεται, επίσης, η δυνατότητα ενοικίασης ξαπλώστρας και ομπρέλας, αν και οι βράχοι που περιστοιχίζουν την παραλία, προσφέρουν απλόχερα φυσική σκίαση.
Για τους πιο άτολμους, υπάρχει και άλλος τρόπος πρόσβασης στην παραλία, με τουριστικά καραβάκια από τη Βασιλική. Όπως και να αποφασίσετε να φτάσετε στην παραλία, ένα είναι σίγουρο, ότι η μοναδικότητά της θα σας κάνει να την ερωτευτείτε.

Πηγή: www.lefkada-tours.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου