Μπακαλιάρος

Ένα από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά φαγητά της Λευκάδας είναι ο Μπακαλιάρος. Συμαντικό είναι να πούμε ότι το πιάτο αυτο παρασκευάζεται για να συνοδέψει το λΛευκαδίτικο τραπέζι την ημέρα του Ευαγγελισμού και προέρχεται από τους Βεννετούς.

Για την συνταγή μας θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό σε φέτες. (ξαλμυρισμένο για 24 ώρες)
  • 1,5 κιλό πατάτες.
  • 10 σκελίδες σκόρδο.
  • 2 κρεμμύδια.
  • 2 λεμόνια
  • πιπέρι.


Οδηγίες:

Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά ομοιόμορφα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Έπειτα τοποθετούμε σε βαθυά κατσαρόλα σε στρώσεις τις πατάτες, τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τέλος το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να μισοκαλυφθει ο μπακαλιάρος. Αφήνουμε να πάρει μια πρώτη βράση και κατόπιν σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητο από την φωτιά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και κουνάμε ελαφρά.

Tips
Το φαγητό δεν πρεπει να ανακατεύεται απλά το ανακουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα.
Αλάτι δεν προσθέτουμε γιατί ο μπακαλιάρος μας είναι παστος.

Συννοδεύεται με σκορδαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου