Φαράγγι της Μέλισσας

Στο φαράγγι της Μέλισσας , λίγο έξω και βόρεια από το χωριό Κάβαλος, θα βρείτε ένα δίκτυο μονοπατιών και περιπατητικών διαδρομών. Εδώ, στην περιοχή της Μέλισσας, σώζονται ερείπια μικρών οικισμών, παλιοί νερόμυλοι, πολλά πέτρινα γεφύρια, πηγάδια και πηγές, όπως αυτή της «Σπηλιάς» απ' όπου αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά και ο επισκέπτης μπορεί να ξεδιψάσει, να ξεκουραστεί και να γαληνέψει.
Θα φτάσετε εκεί, φεύγοντας απ' την πόλη της Λευκάδας, αφού πάρετε τον επαρχιακό προς τον Δήμο Σφακιωτών. Διανύοντας 6 χιλιόμετρα θα φτάσετε εκεί που ο Δήμος Σφακιωτών κατασκεύασε το Μνημείο για την εξέγερση των χωρικών κατά της Αγγλικής Προστασίας τον Οκτώβρη του 1819 τότε θα
στρίψετε δεξιά στον ασφαλτοστρωμένο αγροτικό δρόμο και θα διασχίσετε μια διαδρομή μέσα σε θαυμάσιους ελαιώνες. Μετά από 3 χιλιόμετρα θα στρίψετε δεξιά ακολουθώντας τον Αγροτικό χωμάτινο δρόμο μια υπέροχη διαδρομή 2 χιλιομέτρων που θα μας οδηγήσει στην είσοδο, του φαραγγιού της Μέλισσας.
Εκεί βρίσκεται ένα πέτρινο γεφύρι και η «Σπηλιά» η οποία είναι «σκαμμένη» φυσικά σε ένα τεράστιο βράχο. Εκεί θα δούμε και την ονομαστή ομώνυμο πηγή που αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά και μπορείτε να ξεδιψάσετε και να ξεκουραστείτε.


Πηγή: greenlefkas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου