Ιππικός Όμιλος

Στην πεδιάδα της Βασιλικής αλλά και στον ελαιώνα της πόλης της Λευκάδας, υπάρχουν σχολές ιππασίας που αποτελούν βάσεις για αξέχαστες εξορμήσεις.

Ιδανικές διαδρομές για ιππασία είναι από τον κάμπο της Βασιλικής και του Αγίου Πέτρου προς τον Αϊ Γιάννη Ροδάκι, τη λίμνη Μαραντοχωρίου, την περιοχή Ρουπακιά κ.λπ.. Αλλά και τα υπέροχα μονοπάτια πάνω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Αντζούση στην περιοχή του Αϊ Γιάννη δίπλα στη πόλη της Λευκάδας.
Λίγο πιο έξω από την πόλη της Λευκάδας, στο χωριό Απόλπαινα, βρίσκεται σε μια έκταση 100 στρεμμάτων, μια ιδιαίτερα καλά οργανωμένη φάρμα ιππασίας όπου οι λάτρεις του Natural Horse Riding μπορούν να κάνουν μαθήματα ιππασίας και ταυτόχρονα να απολαύσουν το βουνό και την θάλασσα παρέα με το άλογο.
Τα μαθήματα ιππασίας στη φάρμα - που διαθέτει 5 άλογα
ελληνικής καταγωγής (Αραβάνικα) - διαρκούν περίπου 45 λεπτά και περιλαμβάνουν θεωρία και διάφορες ασκήσεις μέσα σε περιφραγμένο χώρο που καταλαμβάνει έκταση ενός στρέμματος. Παρέχεται πλήρης εξοπλισμός. Βασική προϋπόθεση είναι η συμμετοχή στην προετοιμασία του αλόγου, έτσι ώστε να μπορεί να εξοικειωθεί και ένας αρχάριος αναβάτης. Η κάθε βόλτα (μικρές ή μεγάλες διαδρομές όλο το χρόνο), διαρκεί περίπου 3-4 ώρες ανάλογα με την προγραμματισμένη διαδρομή.  
Στην Βασιλική της Λευκάδας, 100 μέτρα από την παραλία της Πόντης μπορείτε να επισκεφτείτε τον Ιππικό Όμιλο με την επωνυμία “ΝΙΚΟΣ” στον οποίο φιλοξενούνται 20 άλογα μέσα σε περιφραγμένο χώρο που καταλαμβάνει έκταση τριών στρεμμάτων.
Εκεί θα βρείτε ένα ευχάριστο περιβάλλον για τα μικρά παιδιά αλλά και για τους μεγάλους μέσα στο οποίο μπορείτε να γνωρίσετε τον υπέροχο κόσμο της Ιππασίας. Με την βοήθεια του ειδικευμένου προσωπικού μπορείτε να ξεκινήσετε τα πρώτα μαθήματα Ιππασίας σε ελεγχόμενο χώρο τα οποία περιλαμβάνουν θεωρία και πρακτικές ασκήσεις. Τα άλογα του ομίλου είναι άριστα εκπαιδευμένα και ήσυχα και έτσι δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία.
Για τους πιο έμπειρους προσφέρεται η δυνατότητα για βόλτες στα υπέροχα μονοπάτια του κάμπου άλλα και της παραλίας της Βασιλικής. 

Πηγή: www.lefkada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου