Ποδηλασία

Το νησί της Λευκάδας είναι ένας τόπος ποδηλάτου. Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Λευκάδα, με ένα ποδήλατο πολύ εύκολα μπορείς να γνωρίσεις όλη την πόλη και τα περίχωρα. Μπορείς να ποδηλατήσεις στο ιστορικό κέντρο και να φθάσεις στις κοντινές παραλίες γύρω από την πόλη.
Μοναδικής ομορφιάς διαδρομή με ποδήλατο είναι ακόμη ο γύρος της λιμνοθάλασσας από το Ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας περνώντας δίπλα στις υπέροχες αμμουδιές που περιτριγυρίζουν την πόλη, τη Γύρα, τους Μύλους, τον Aϊ Γιάννη μέχρι την πόλη της Λευκάδας.

Επίσης από τον ελαιώνα της πόλης μέχρι το χωριό Φρύνι και το ιστορικό Μοναστήρι της Φανερωμένης που δεσπόζει πάνω στο λόφο κι από 'κει συνεχίζοντας μέχρι τους Τσουκαλάδες και τον Άγιο Νικήτα.

Το νησί προσφέρεται και για ορεινή ποδηλασία. Η ενδοχώρα του νησιού είναι καταπράσινη με ψηλά βουνά και γραφικά χωριά, γεμάτα μονοπάτια που φέρνουν τον ποδηλάτη πιο κοντά στη φύση, ανακαλύπτοντας μέρη συναρπαστικά.
Οργανωμένα club με προγράμματα ορεινής ποδηλασίας λειτουργούν σε αρκετά μέρη του νησιού. Στην πόλη της Λευκάδας, στο Νυδρί και την Βασιλική υπάρχουν γραφεία ενοικιάσεως ποδηλάτων που μπορούν να σας εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα για
να γνωρίσετε το νησί ποδηλατώντας. 


Πηγή: www.lefkada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου