Θαλάσσια Σπορ

Η Λευκάδα είναι ένας παράδεισος του windsurfing. Η παραλία της Βασιλικής που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα καλύτερες του κόσμου και στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης, μαζί με την παραλία του Αϊ Γιάννη καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες των «απανταχού φίλων» του σπορ.
Η περιοχή του Ιονίου τους καλοκαιρινούς μήνες «δροσίζεται» με τη βοήθεια των θερμικών ανέμων (μαΐστρος - mistral). Οι άνεμοι αυτοί μαζί και με την μορφολογία της περιοχής με την οποία συνδέονται, είναι η αιτία για τις πολύ καλές στατιστικές αέρα, που επιτρέπουν στους surfers να «απογειώνονται» σε νέα κόλπα και μανούβρες.
Κάθε μεσημέρι, την ίδια περίπου ώρα, στις δύο αυτές παραλίες ο θερμικός αέρας εμφανίζεται και δυναμώνει σταθερά μέχρι αργά το απόγευμα. Στη Βασιλική μάλιστα, το φαινόμενο είναι εντυπωσιακό.
Σε ένα κλειστό κόλπο, που το πρωί είναι ιδανικός για την εκμάθηση των αρχαρίων καθώς δεν έχει καθόλου κύμα και η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή, η διεύθυνση του ανέμου  που πολλοί φίλοι του σπορ τον αποκαλούν «Eric ή φαινόμενο»  αλλάζει, και η θάλασσα μέχρι εκείνη την ώρα ήσυχη, ασπρίζει δίνοντας σ’ όλους το σύνθημα για να ριχτούν στη μάχη. Η στατιστική της παραλίας είναι εντυπωσιακή: Μάιος - 15 ημέρες του μήνα, Ιούνιος - 20 μέρες του μήνα, Ιούλιος - 25, Αύγουστος - 20, Σεπτέμβριος- 15 ημέρες του μήνα...
Η δύναμη του αέρα κυμαίνεται από τα 4 με 5 bft. έως και τα 6-7 και τις πολύ καλές μέρες τα 8 bft. Η Βασιλική είναι ένας σερφότοπος που είναι ιδανικός για όσους θέλουν να εξασκηθούν στο slalom και στο freestyle με συνθήκες side shore. Η ύπαρξη πολλών σχολών windsurfing και εξειδικευμένων καταστημάτων για το σπορ κάνει τα πράγματα εύκολα για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ή να εξελιχθούν στο άθλημα.
Στη βόρεια πλευρά του νησιού και κοντά στην πόλη της Λευκάδας βρίσκουμε την παραλία του Αϊ Γιάννη που έχει παρόμοιες στατιστικές αέρα με τη Βασιλική αλλά διαφορετικές συνθήκες μέσα στο νερό. Οι φίλοι του wave θα βρουν εδώ την ιδανική παραλία για να δοκιμάσουν ένα καινούργιο εναέριο trick. Τα πελαγίσια κύματα που συναντούν όσοι κάνουν surfing εκεί προσφέρονται για μεγάλες συγκινήσεις.
Τέλος, γι’ αυτούς που δεν συνδέουν την Λευκάδα μόνο με τις καλοκαιρινές τους διακοπές θα πρέπει να τονιστεί πως και το χειμώνα, με τη βοήθεια του καλού κλίματος, υπάρχουν θαυμάσιες ευκαιρίες για πολύ καλό surfing. 
Επίσης σ
τους Μύλους, μία από τις παραλίες της πόλης της Λευκάδας, κάθε χρόνο πετούν στον αέρα όλο και περισσότεροι «αετοί» από Kite surf. Το καινούριο αυτό extreme sport φιλοξενείται κάθε καλοκαίρι στους Μύλους όπου διεξάγονται οι αγώνες Kite Surf Open, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας, με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών. Το συναρπαστικό αυτό άθλημα, ανεβάζει την αδρεναλίνη καθώς ο ευνοϊκός μαΐστρος που πνέει όλο τον χρόνο δίνει μεγάλες ταχύτητες στα kite 30-40 μιλίων και προσφέρει θέαμα σε όσους το παρακολουθούν.

Πηγή: www.lefkada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου